12.3.09

Kust saab parema protsendiga laenu?

Omast vanast kogemusest julgesin soovitada Nordeat. Sest kui ma kevadel Hansapangas konsultatsioonil käisin, siis oli nõustaja sellise suhtumisega, et minul on panka vaja, mitte neil mind. Ja kui julgesin küsida, et mis saab siis, kui mõni teine pank teeb neist parema pakkumise, "Mismõttes parema?!" läks tädi täiesti endast välja.

Lõppes see nii, et kui mul oli Nordeast laen käes ja korter juba ostetud, siis pooleteise kuu pärast saatis Hansapank mulle meili. Napilt jäid hiljaks.

Aastaga on aga palju muutunud. Nordea kevadisest 0,5-sest marginaalist on saanud 3,3. Laenutaotlusi võetakse vastu soovitavalt digitaalselt. Ning kui sa oled täitnud ära nende ülipõhjaliku digiankeedi, kus pead ära märkima ka selle, palju sul kuus söögi ja joogi peale kulub, ütleb arvuti "system error" ning kaotab su vastused ära. Otsuseid tehakse vaid Tallinnas, mistõttu pole nad kahe nädalaga veel vastuseni jõudnud.

Hansapanga neiu oli seekord väga vastutulelik. Tippis ise kõik vastused Nordea käsitsi täidetud avaldusest arvutisse ning kommenteeris vahepeal, et oi, seda pole meie juba enam viis aastat küsinud. Ütles, et muidu annaks ta vastuse juba homseks, kuid kuna nii palju tööd on ees, siis tõenäoliselt ülehomseks. Nii ka oli ning marginaal oli praeguse aja kohta igati ok.

Lõpuks pärast mitut edasilükkamist saabus ka Nordea vastus. Nad olid kuskilt välja uurinud käendaja koduse aadressi ning uurisid, miks me seda hoopis tagatiseks ei pane. Nende nägemuses võiks miljonikroonise laenu puhul kaaslaenutaotlejateks võtta kogu suguvõsa ning tagatiseks kõik nende kinnisvara.

Jääme siiski Hansapanga ning tänasest siis juba Swedbängi juurde.

1 kommentaar:

  1. Uskumatu, aga tõsi Jumal on alati suur. Pärast mitmeid versioone minu taotlust panga poolt, sain laenu läbi väga lahke daam. Täpsema informatsiooni saamiseks pöörduge tema e-posti aadressil: marilinetricha@mail.ru pakkudes laenude € 3000 kuni € 3000000 kellelegi suuteline tasuma huviga madal 2%, ärge kartke et sõnum. See on ideaalne reaalsus. Levitada oma sõpradele ja perekonnale, kes seda vajavad.
    makse algab viis kuud pärast oma krediidi
    Jumal õnnistagu teid.

    VastaKustuta