3.2.10

Totaalne muutumine: ahju eri vol 2


Magamistoa ahi ja soemüür töötasid küll, kuid vajasid väikest tuuningut. Vahetasime välja ühe tuhaluuki ümbritseva poti, mis see oli katki. Ja kust me puuduva detaili leidsime? Ikka koridorist!


Ahjudelt võtsme värvi ka maha. Ma enam täpselt ei mäleta, mis keemilise seguga see tehtud sai, igaljuhul jändamist oli omajagu. Alguses sai proovitud ka relakat, kuid see hakkas ka kive sööma, nii et see meil ei õnnestunud.

Lõpuks värv peale ja rõõmu kui palju!

6 kommentaari:

  1. kas ahjul on kasutatud mingit spets kuumakindlat värvi? sellise läikega tekitab ahjupoti tunde. mis on ilus.

    VastaKustuta
  2. ei tegemist on tavalise poolmati värviga. me enne konsulteerisime korstnapühkijaga ning ta ütles, et ahjud ei lähe nii kuumaks, et peaks mingit spetsiaalselt värvi muretsema.

    VastaKustuta
  3. Tere,

    Väga huvitav blogi ja olen väga tänulik, et olete kogu oma renoveerimise tööd kirja pannud. Teistele väga kasulik info. Meil on ka vana ahju värvist puhastamine, kuid kohe mitte kuidagi ei ole saanud vana värvi maha. Tegemist on pottahjuga, kust on pottidelt vana glasuur maha koorunud osaliselt. Proovisime igasuguseid variante - küll keemiat, küll kuumapuhurit. Ahju keskelt tuli maha, kuid äärtest ja altpoolt mitte. Mida oskate soovitada?

    VastaKustuta
  4. Tere ja aitäh heade sõnade eest! Enne kui meie töömehed mingi tundmatu keemiaga ühelt ahjult värvi maha said, oli meil teise ahjuga sama probleem (et osaliselt saime värvi kätte, aga mitte igalt poolt). Et ahi ühtlasem jääks, pahteldasime ebatasased kohad ära ning värvisime siis ära. Ning pärast kaht aastat kütmist pahtel koos värviga maha ei tulnud. Nii et võite seda katsetada. Samas, kui värvida ka niisama ahi üle, siis ei jää need ebatasasused nii kui nii väga silma.

    VastaKustuta
  5. Väga ilus ahi sai, endal sama töö tegemisel hetkel.
    Küsimus, et mis pahtlit kasutasite?
    Tänud info eest.
    Marek

    VastaKustuta
  6. ma päris kindel ei ole, aga minu arvates me sinna mingit spetsiaalset pahtlit ei ostnud, vaid kasutasime sedasama, millega ka seina ja lae ebatasasusi sai viimistletud.

    VastaKustuta