21.3.10

Totaalne muutumine: akende eri


Kui on midagi, millega ma meie eelmise kodu remonti planeerides puuse panin, siis olid need aknad. Olin ka varem akende taastamisega kokku puutunud ning seetõttu mõtlesin, et mis need neli topeltakent siis ära ei ole? Olid ikka küll.


Nagu te juuresolevalt pildilt näha võite, olid nad mitte lihtsalt halvas, vaid lausa väga halvas seisus. Suur pluss oli see, et leidsime tühjast hoovimajast suure hulga aknajäänuseid, mis ilmselt olid kuulunud meie kõrvalkorterile. Sealt saime puuduvaid klaase ning muid detaile.

Esmalt eemal- dasime klaasidelt kiti ja raamidelt puhuriga vanad värvikihid. Siis hakkas taastamis- protsess - paikamine ja pahteldamine, klaasid uuesti ette, kittimine ning viis kihti linaõlivärvi. Kunagi arvutasin välja, et ainuüksi kittimismeetreid tuli mul kõvasti üle saja...

Kõik see võttis uskumatult palju aega. Kuud muudkui läksid, aga toas oli ikka akna- taastamis- töökoda. Klaas kippus katki minema ikka viimase haamrilöögi peale ning vahepeal alanud sügis venitas linaõlivärvi kuivamise viie päeva peale. Järgmisel pildil ongi näha hetk meie töökojast, kõrvuti vanad ja juba värvikihi peale saanud aknaruudud. Vasakul püsti on põrandaliistud, millelt sai samuti puhuriga vana värv maha võetud, korda tehtud ning tagasi pandud.

Oma kurvastuseks avastasin, et ega mul ühtegi ilusat pilti spetsiaalselt akendest tehtud polegi. Siin on viimane foto, mille enne välja kolimist tegin ning siin on kõik elutoa aknad peal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar