27.7.10

Ajutine retronurgake lapse toas

Ja nüüd siis postitus, mida ma olen juba tükk aega oodanud. Tahtsin teile näidata hiljuti ostetud vanu mööblitükke, mis enamiku jaoks on lihtsalt praht, aga mis mulle väga meeldivad.

Juba mõnda aega otsisin sobilikke vanu 60ndate toole. Neid vahel ikka müüakse, aga enamasti on riie väga kulunud ning ka polster vajab suuremat sorti parandust. Ühel päeval sattusin suhteliselt juhuslikult okidoki.ee-lehele, kust avastasin kuulutuse, et tasuta ära anda need kaks punast tooli. Kohe järgmisel hetkel saatsin käe värisedes omanikule kirja, et kas need on veel alles. Seejärel vaatasin, et mida ta veel pakub ning tasuta oli ära anda ka üks täispuidust ümmargune laud. Saatsin kohe teise kirja veel.

Minu rõõmuks helistas mööbliomanik mulle juba mõne minuti pärast ning sain endale nii need toolid kui ka ühe laua (seda siin pildil pole). Toolid on küll veidi pleekinud, kuid muidu igati töökorras. Ilmselt pikemas plaanis vahetan neil katteriide ära, aga nad meeldivad mulle ka praegu väga.

Lapse tuppa üles seatud retronurgakeses on ka vana neerukujuline laud, mis ilmselt paljudele lapsepõlvest tuttav. Selle ostsin osta.ee-st 100 krooniga. Osta müügikeskonnas tasub jälgida seda, et kui mõni müüja pakub teile huvitavat kaupa, siis tasub vaadata ka tema teisi esemeid. Päris tihti müüakse ära ilmselt korteriostuga kaasa tulnud kogu vana korterisisustus ning siis on põnevaid asju korraga palju saadaval.

Minu kolmas lemmik on see põrandalamp, mille saamislugu on ka päris huvitav. Sattusin seekord vist hoopis soov.ee kuulutusele, kus oli näha, et müüakse korraga maha kõik asjad. Kuulutustes pakuti mitme toa pehmet mööblit, kuid ühe foto tagaservas paistis see lamp. Helistasingi omanikule, et ega ta seda ära ei tahaks müüa ning oli aru saada, et ilmselt polnud ta seda üldse müügivääriliseks pidanud.

Mõni aeg hiljem olingi vaid 100 krooni võrra vaesem, kuid tervelt lambi võrra rikkam. Lapse tuppa sai see tõstetud vaid pildistamiseks, sest ta võib kergesti ümber minna.

Värske toaomanik ei oska neist mööblitükkidest eriti midagi pidada, küll aga valmistab talle suurt põnevust kardina taha ronimine ning aknast välja piilumine.

PS: kes unistab sarnastest toolidest koos diivaniga, siis 150 krooni eest on sarnased veel 2 päeva müügis osta.ee-s ja nüüd leidsin ka samas stiilis kiiktooli osta-st.

5 kommentaari:

  1. Minu õnneks oli toaomanik nii lahke ja lubas mul natuke ukse vahelt oma vinget tuba piiluda:)

    VastaKustuta
  2. Hullult äge ja nostalgiline! Minu lemmik läbi aegade on olnud see neerukujuline laud.

    PS: Väga inspireeriv ja vahva blogi!

    VastaKustuta
  3. Aga mummulised kardinad-padjad on kust? Perenaise enda osav näputöö?

    VastaKustuta
  4. sellest võiks samuti terve jutu kirjutada, et kui sa lähed poest lapse tuppa kardinariiet ostma, siis ega selles osas ka suurt valikut ei ole. see mummuline kangas oli ainus, mis kuidagigi meeldis.

    aga valmis õmbles need hoopis vanaema Riina, kes ütles, et kui ta kaua aega käsitööd teha ei saa, siis ta läheb kohe närviliseks. nii hulluks me ei saanud loomulikult lasta asjal minna :)

    VastaKustuta
  5. Issakene, kui leidlik Sa oled, Liina. Ma olen sõnatu! Nii ilus, soe ja armas kooslus :) Mulle väga meeldib!

    VastaKustuta