13.8.10

Totaalne muutumine: ahju eri vol 3









See ahi oli meie uues kodus kõige kobedam ning otsustasime ta kindlasti alles jätta. Siis aga tabas meid järjekordne üllatus...




Alumine naabrimees hakkas oma lage lahti võtma ning avastas (ei, mitte seda, et ahi tuleb vastu), vaid et meie ahju kandvad talad on omadega täitsa läbi ning neid ei saa nii vahetada, et ahi samal ajal õhus ripub.


Siin on pilt kahest neegrist, kes selle täitsa töökorras ahju pidid ära lammutama.




Mida kauem see auk seal kahe toa vahel oli, seda rohkem see meile meeldima hakkas. Otsustasimegi kahe toa vahelise seina ära lammutada ning teha ühe avatud köögiga suure elutoa. Uue ahju aga nihutasime keskpõrandalt seina äärde.

Ahjumeister tellis kivid ära, kaks kuud ootamist ning saimegi samasuguse uutest kividest ahju. Tükk aega kaalusime, kas panna ahjule suurem klaasist uks, kuid nii turva-, kuid ka majanduslikest kaalutlustest lähtuvalt jäime vana originaalukse juurde.

Kuna me juba nii vaimuvaesed oleme, et kõik värvilised asjad valgeks värvime, siis loomulikult sai valge katte ka meie elutoa uus ahi.

Esimene talv on selja taga ning ahi õigustas ennast igati. Kuigi aususe huvides tuleb mainida, et kui väljas oli pikalt 30 külmakraadi, siis tuba just ülemäära soe ka ei olnud.

12 kommentaari:

  1. Millega te ahju värvisite, mingi spetsvärviga? Ja kuis peal on püsinud?

    VastaKustuta
  2. me värvisime sama värviga, millega seinadki ning püsib ideaalselt. seda õpetas meile juba eelmise kodu puhul korstnapühkija, et tänapäevased värvid on väga vastupidavad ja ahjud pealt nii kuumaks ei lähe, et sobib tavaline seinavärv.

    VastaKustuta
  3. ______████ _
    _____██████ _
    ____████████__________ ▌
    ___███____███_________ █
    ___██_______██__________▌
    __███________█__________▌
    __▌●█________█_________█
    __███_______ █_________█
    ___██_______█________██
    ____________██_______██__▌
    ____█______██______███_ █
    _____▌_____██_____████_█
    __________███___█████_█_█
    ________███__██████__█_█
    ______███__████____██_█
    _____███_█████_████_█
    ____████_██████_███_█__▌
    ___████_█ █__███ _█__██_▌
    __█████_████_▌_█_███_▌
    _█████_██___██___██_█
    _█████_███████_███__█__██
    _███_▌███___██____██_███
    _███_▌█████___███__█__█
    _████_▌▌___█__█_██████
    __██████_████__▌_████
    ___█████_____████████
    ._=--███████████████
    _=--=_-████████████
    =--_=-_=-█████████
    _______,-(''-.,(''-.,*♥*,.-''),.-'')-,________
    ¯¯¯¯¯¯¯¯'-(,.-''(,.-''*♥*''-.,)''-.,)-'¯¯¯¯¯¯¯

    I arrived here just surfing. Congratulations on Your nicest blog, that I’ll be visiting again, from time to time.
    Best wishes from Italy

    VastaKustuta
  4. selle valge pärast ei andnudki ahi suure külmaga eriti sooja, soojuskiirgusest saadav soe jäi saamata aga seda on oma 30%

    VastaKustuta
  5. Anonüümne võiks kommenteerida, kas siis ka valged kahhelahjud samal põhimõttel on 30% vähem efektiivsed tumedatest?

    VastaKustuta
  6. see on ju teada-tuntud tõsiasi, et lõke keset tuba annab 45% rohkem sooja kui värvitud ahi.

    VastaKustuta
  7. Ei ole täpselt 30%, sest valge kahhel kiirgab ka aga vähem kui tume. 30% on lihtsalt kiirgusest saadav võimalik soojus. Ideaaltingimustel peaks see isegi suurem olema aga peast ei tea öelda. Kõige suurem viga mis veneajal tehti oli plekahjude hõbedaseks värvimine mis vahepeal moes oli, seal viidi soojuskiirgus nullini. Järgmine kiirguse vähendaja on valge värv aga selle kahjulikku mõju annab vähendada spets ahjuvärviga, mille nähtav spekter on küll valge ehk peegeldav aga soojuskiirgusomadused teised. Selline valge värv on tiba kallim kui tavaline aga kui järgmist ahju teed, soovitan katsetada. Tasuks veel meelespidada, et mitte igal kuumakindlal värvil pole ülalkirjeldatud omadusi ja iga müügimehe juttu ei ole mõistlik puhta kullana võtta. Tasub sellist värvi eelistada kus spektri andmed purgil kirjas. Head katsetamist!

    VastaKustuta
  8. Tere. Vabandust, et küsin juba vana asja kohta, aga küsin ikkagi:)
    Väga ilus ahi paistab. Kas oskate öelda, mis värviga ahju värvisite(ehk siis, mis värviga seinad värvisite). Kas tavalisest ehituspoest pärit tikkurila värvi või isevalmistatud värviga?
    Pildi peal ahi lausa läigib. Kas tänaseks pole pragusid ja kuumusest tekkinud kollaseid laike? Ise kardan, et nii võib juhtuda.
    Ootan muidugi ka uusi postitusi:)

    VastaKustuta
  9. ahjud värvisime tavalise seinavärviga, Akrit 12 vist oli selle nimi. värv oli poolmatt, aga kui päike peale paistab, siis veidi ikka läigib. oleme nüüd kaks talve selle ahjuga tuba kütnud, ning ta näeb välja täpselt samasugune kui pärast värvimist ehk et mingeid pragusid ega laige pole tekkinud.

    VastaKustuta
  10. Tere! Väga ilus ahi on tõesti.
    Mina jälle sooviks seda teada, et kes teile selle ahju tegi ja kui saladus ei ole, siis palju see üldse umbes maksma läks? Nimelt endal ka soov lasta sellist sorti ahi teha.

    VastaKustuta
  11. Meile tegi ahju Tiit ning meili peale võin ka kontaktid saata. Hind oli kui ma õigesti mäletan, siis umbes 30 000 krooni kandis + uks.

    VastaKustuta