23.9.10

Totaalne muutumine: wc-st sai koridorikapp

Me leidsime, et wc on tänapäeval ülehinnatud ning otsustasime sellest hoopis koridorikapi teha. Alguses nägi see muidugi päris kole välja, aga no mis sa ühe kunagise nelja korteri ühispeldikust ikka saada tahad.

Kapi tagumise seina taha said peitu kõik vee- ja ventilatsioonitorud ning tualetiks oleks see igatpidi väikeseks jäänud.

Kui verandat mitte arvestada, siis on meil kõik seinad valged. Seetõttu otsustasime vahelduse mõttes kapiseinad tapetseerida.

Ehituspoodides on tapeete väga palju, aga kui sa hakkad midagi konkreetset otsima, siis ega meelepärast nii lihtne leida olegi. Ainuke, mis mulle meeldis, oli üks seinakate eelmisest hooajast. Mõtlesin hirmuga, et kindlasti hakkavad kõik tapeedi- asjatundjad mind nüüd narrima, sest valisin vana mudeli. Aga no vähemalt oli see 40% alla hinnatud.

Meie pere tapetseerimisspetsialist olen mina, sest 12 aastat tagasi panime sõbrannadega ühikaseina toreda helesinise valgete pilvekestega seinakatte. Seekord pidin leppima vaid abilise rolliga ning jälgima, et jutid seinale otse saaks (mis muidugi päris nii ei läinud...) ja loomulikult oli põhitapeeditaja meie kass, kes ükshaaval kõik paanid üle nuusutas.

Kapi kohal oleva riiuli meisterdas Oliver ise. Kuna kapi kõrgus on üle kolme meetri, siis tegelikult mahuks sinna teine rida riiuleid veel, ainult et nendeni hästi enam ei ulata. Ma polegi veel otsustanud, mida seal hoidma hakata.

Ülemine riidetoru sai seepärast nii kõrgele, et kapi vasakus seinas on elektrikapp ning digiboks ja läbi nende ei saanud toru kinnitada.


Eriti uhkeks teeb selle kapi Oliveri ehitatud "külmkapivalgustus", mis toimib nii, et kapis läheb tuli põlema, siis kui ukse lahti teed. Tulles vastu miljonitele blogilugejatele, kes on uurinud, kuidas täpsemalt selle ehitamine käib, siis tegelikult oli asi väga lihtne. Panime kappi tavalise lülitiga tavalise lambi ning sinna juurde lisas Oliver veel 25-kroonise mikrolüliti, millele ehitas ümber väikese karbi ning kinnitas selle ukse ja piida vahele.
Tänu sellele karbile lähebki ukse avades "külmkapituli" põlema

Kuna lühemad külalised kurtsid, et riidetoru on liiga kõrgel, siis panime teise toru madalamale

ka.

6 kommentaari:

  1. väga ilus :)
    aga nagu keegi ka minu käest küsis, et näita milline see teie koridori riiul argipäeval on ja kas tõesti kõik jalanõud nii ilusti reas seisavad...ja üldse kus su 100 paari kingi on ? ;)

    VastaKustuta
  2. aitäh :) tegelikult ma olen avastanud, et igapäevaselt kannan ma (hooajale vastavalt) kogu aeg samu üleriideid ja jalanõusid. nende põhiasjade jaoks see kapp saigi tehtud.

    aga kõik need nõrkusehetkel ostetud 100 kingapaari ja moemantlit olen ma ritta seadnud garderoobi, mille jaoks on mulle eraldatud terve tuba...

    jalanõudekapp koridori on veel ehitamisel, sest praeguse kuivaga võib kingad kappi tõsta, aga poriseid kummikuid ma valgele kapipõrandale panna ei raatsiks.

    VastaKustuta
  3. Mulle teie kass ka meeldib üliväga! Meil kodus üks samasuguste värvidega, ta on ka alati iga asja tegemise juures see kõige tähtsam ja targem tegelane, kes teab täpselt, kuidas asjad käima peavad ja on igal pool kohe ninapidi juures :D

    VastaKustuta
  4. Liina, Sinu remondiblogi on väga inspireeriv! Esiteks: pärast seda, kui meie uude koju oli kaks garderoobi ära paigaldatud, sain ma aru, et üleriided ja kingad siiski ei mahu endiselt kuhugi. On vaja ikka korralikku suurt esikukappi. Ja nüüd ta ka tuleb!
    Teiseks: Sinu blogi eeskujul mõtlesin, et peaks ka ise natuke kirja panema neid kolimisega seotud naljakaid, ja peamiselt siiski halenaljakaid seiku. Kuna meie peres selliseid osavnäppe nagu teil ei ole, siis on minu kogemused peamiselt eriti rikkalikud selles vallas, et kust mida tellides kui palju lubatud tähtajast üle mindi.

    VastaKustuta
  5. Ma ikka ei suuda ära imestada, kui tublid võivad inimesed olla :) Supervinge kapp!

    VastaKustuta
  6. Unustasin öelda, et mulle küll see tapeet meeldib, ei paista väga vana mudelina :D

    VastaKustuta