20.10.10

Pildikesi verandalt

Seesama kolme suure aknaga lõunapoolne veranda oli üks põhjuseid, miks mulle see korter kohe algusest peale meeldis. Mulle meeldis väga ka puna-roheline säbruline põrand, mis oleks hästi kokku läinud ka tapeediga. Kahjuks Oliver seda ilu näha ei osanud ning nii sai põrand juba eelmisel suvel heledaks värvitud.

Leidsin verandast ka ühe remondiaegse pildi, kus olen jäädvustanud seda, kuidas me seal vanni hoiustasime. Selline vannituba oleks muidugi oma suurepärase vaate poolest tore küll, kuid praegu on ta veel soojustamata ja kasutuses vaid soojal ajal.

Tapeet on mulle kui vähenõudlikule tapeedivalijale kohaselt Decora kõige odavam, makstes vaid 89 krooni rull.

Sisekujundus on praegu rahvusromantiliselt pitsiline. Nii selle laudlina äärepitsi, mis küll pildilt ei paista, kui ka diivanikatte on heegeldanud minu vanaema.

Mummudega kannu leidsin ma koridorikapist, kuhu eelmised omanikud olid selle jätnud.

Seinal olevad pildiraamid on pärit mu lapsepõlve- kodust ning vahepeal kümme- kond aastat kuskil kastipõhjas oma aega oodanud. Loomulikult suutsin ma pilti vahetades ühe klaasi ära lõhkuda, aga õnneks see väga välja ei paistagi.

Laes on juba meie eelmisest kodust tuttav laelamp. Sellega on komplektis ka kaks seinavalgustit, kuid kuna enamik aega on verandal nii kui nii valge, siis me pole neid viitsinud seina kruvida.

Seal on koha leidnud samuti mu lapsepõlvekodust pärit töötav Singeri õmblusmasin, millega noorusajal sai nii mõnigi kleit kokku õmmeldud.

Õnneks on meil aias suur puu, mis keskpäevase kõige teravama päikese kinni püüab. Nii et verandal oli mõnus ka suviselt palava ilmaga niisama istuda ja mõtteid mõlgutada.

3 kommentaari:

  1. aaa gdjee üldplaan?

    mis värviga te neid põrandaid värvite... ma mõtlen konkreetselt kohe nime. Meil ei ole see valge värv vist kõige tugevam, lapsed on sellega juba 1:0 teinud ja peaks üle värvima..

    VastaKustuta
  2. üldplaan jääb praegu selle taha, et mul on verandal ka ahi, mis ootab ahjutorni valmimist köögis ja pooleteise meetri kõrgune küünlajalg, mida ma ise liigutada ei jaksa ja mis Oliveri arvates on meie kodu kõige koledam osa (pildistan selle varsti üles).

    põrandavärvi nime ma enam öelda ei oska, sest värvisime selle juba nii ammu. see oli aga mingi kõige odavam värvipoest ostetud põrandavärv, mis oli juba valmis segatud. kui muidu seinavärvid on sõbralikult mittelõhnavad, siis koridoripõranda värvimisest meenuvad küll täiesti kohutavad aroomid... aga no eks sellest tuleb ka tema tugevus ilmselt.

    VastaKustuta
  3. oh milline diivanikate, ahhhh!

    VastaKustuta