18.11.10

Esimene seinamaaling valmis!


Nagu ilmselt paljud uude elukohta kolijad, nii avastasin ka mina, et toad on kui "valged karbid", aga lapse tuppa tahaks ikka värvi ka seina.

Tapeeti ma ei tahtnud, sest tõenäoliselt see kaua puhtana vastu ei pea. Raamitud pildid tundusid liiga igavad, värvitud seinad samuti. Järele jäigi idee teha seinamaaling.

Olgu nüüd kohe alguses öeldud, et ma ei oska absoluutselt joonistada. Minu kunstioskuste tipp on see, et oskan visandada päikese, kuu ja küünla. Kuusega saan ka hakkama. Ülejäänu on juba ulme.

Teine keeruline küsimus oli, et mida siis sinna seinale teha. Mõtlesin, et äkki saab lapse eelistustest aru, kes ta lemmiktegelased on. Aastasena imponeerisid talle kõige rohkem lotokolmapäev ja teleturg. Multifilme nähes tõusis kohe protest ning nõuti midagi huvitavamat, näiteks reklaami. Seega pidin ise otsustama.

Raamatupoes on virnade kaupa lasteraamatuid, kuid kui otsida midagi eestipärast ja lihtsat, siis on valik kesine. Pidin juba pettunult poest lahkuma, kui avastasin lapsepõlvest tuntud Silvi Väljal'i raamatu "Jussikese seitse sõpra".

Päris raske oli valikut teha, missugust pilti võtta, sest kõik tegelased tundusid toredad. Miksisingi siis kolmest pildist midagi kokku. Et joonistamine hõlpsamalt läheks, selleks lasin videoprojektoriga pildi seinale ning tõmbasin pliiatsiga piirjooned ette.

Edasi jäi ainult värvimise vaev. Selleks kasutasin Akrit 12 seinavärvi ehk sedasama, millega juba valge aluspind tehtud oli. Käisin varem Bauhofis uurimas, et kuidas erinevaid toone saada. Esmalt selgus, et väikseim ühik on neil 1,25 liitrit. Seda on aga ühe pildi jaoks väga palju. Lõpuks sain müüjaga kokkuleppele, et ta müüb mulle vaid vajalikku tooni pastat ning segan värvid kodus kokku. Läksingi järgmisel päeval oma seitsme moosipurgiga kohale ning ta lasi iga purgi põhja pisikese sörtsu pastat. Maksis kogu see lõbu koos pintslitega umbes sada krooni.

Pintsleid ostsin mitut sorti, kuid tegelikult kasutasin vaid kahte polüamiidharjastega pintslit (3 tk maksis 17 krooni), mis olid head seepärast, et nad olid hästi jäigad.

Kodus segasin vajalikud värvid valmis ja muudkui maalisin. Vilumust tuli juurde iga päevaga ning kui alguses värvisin iga kuju kindlat värvi, siis hiljem püüdsin juba kolmemõõtmelisust juurde lisada.

Kokku läks mul nädal aega, igal päeval värvisin paar-kolm tundi. Ja tegelikult oli see väga lihtne. Usun, et kõik vanemad, kellel pintsel käes seisab, saavad sellega hakkama.





Nüüd jääb veel teha vastassein ning kuna värvi jäi nii palju üle, siis üks maal on ka juba valmis. Sellest siis järgmistes postitustes.

8 kommentaari:

  1. No see on küll äge! Mitte et see Sulle üllatusena tuleks, aga Sul tundub ikka kõigi võimalike sisekujundusnippide peale kätt olema :)

    VastaKustuta
  2. Täiesti FANTASTILINE! Piltide valik, teostus, kõik... Ma olen tõesti praegu pahviks löödud ja ülimalt rõõmus, et leidub selliseid inimesi, kes oskavad ise mõelda ja ise teha:)

    VastaKustuta
  3. vaooooo...ma ei oska midagi muud öelda kui,et inimene, kes ütleb,et ei tea joonistamisest midagi ja sellise julge teo teoks teeb..siis on see tõesti "kuldmedalit" väärt

    VastaKustuta
  4. Imeline, ja juba ongi valmis :) Ilus. VÄga ilus.

    VastaKustuta
  5. kunagi ammu...18 aastat tagasi, kui ma saksamaal lapsehoidja olin, siis ühe sõbranna perepoeg hakkas abielumma ja siis nad otsustasid oma peosaali tantsivate inimestega kaunistada. Samamoodi suurendati projektoriga tapeedi peale ja siis suur seltskond muudkui värvis. Väga lahe üritus oli ja kõik tundsid ennast kunstnikena :)

    Üks teine kord üks ema rääkis, et tal mees joonistas lastetoa seina ära. Ja siis kui seda joonistust näitas, siis kõik ainult ohkisid, sest see oli tõeleiselt ilus ja väga perefektselt teostatud.

    Kolmas näide..näed üks inimene ütleb, et ta isegi ei oska joonistada ja siis näed tuleb selline super tulemus.
    Ma tean juba oma elus päris mitut inimest, et kellele juba antud on, siis kõike ja rohkem :)

    VastaKustuta
  6. see on küll tõeliselt ilus ja hea! pealegi see valik on minu meelest super - ei olegi batmanid ega digimonid ega muud taolised!

    VastaKustuta
  7. Aitäh kõigi nii positiivsete ja mitte-eestlaslike kommentaaride eest!

    VastaKustuta