29.11.10

Liugukse tegemine pole raske

Juba aasta aega on meie neljast wc ja vannitoa uksest kaks puudu olnud. Talve lähenedes leidsin, et äkki oleks mõistlik siiski uksed ära tellida, on vannitoas soojem.

Sinna oli planeeritud kaks liugust ning nende soetamine seisis põhiliselt selle taga, et me ei viitsinud ühtegi poodi näidiseid vaatama minna.

Mingi hetk arvas Oliver, et ta teeb need uksed ise valmis. Lisaks leidis ta, et tahab ukse sisse panna kolm ümmargust klaasi. Olin küll veidi skeptiline, aga poodi päris uksi ka tellima ei viitsinud minna.

Uste jaoks sai valitud 21-millimeetrine vineer. Klaasid on veidi matid ning kuus tükki läks koos lõikamisega maksma paarsada krooni.

Minu jaoks oli põhiküsimus, et kuidas ta need klaasid sinna nii kinnitab, et see korrektne jääks. Tema jaoks siin mingit küsimust polnud, sest see oli tal juba ammu välja mõeldud. Ta pani klaasi augu keskele ja mõlemalt poolt kinnitas ta need vineerist lõigatud õhukese liistuga. Liistud pahteldas ära, nii et neid näha ei olegi.

Tahtsime hakkama saada ilma alumise uksepiidata, nii et furnituuri poest tuli osta konstruktsioon, millega uks ripub seina küljes. Uks sai umbes 20 kilo, aga kinnitus peaks ära kandma kuni 40 kilo.

Meie arvamus läks lahku selles osas, et mis värvi nad teha. Oliver soovis valget, sest kõik muu on ka valge, kuid mina tahtsin musta, et uks paremini esile tuleks (Oliver: must on nii 90ndad). Kompromissina tegime siis ukse ühelt poolt musta ning teiselt poolt valge.

Mina olen tulemusega igati rahul. Esialgu me uksele linki ei plaanigi, sest nii laps kui isegi kass on ukse toimimisüsteemile iseseisvalt pihta saanud. Kõige alumisel pildil on näha ukseauk, kuhu ette tuleb varsti ka teine samasugune uks.

10 kommentaari:

  1. Kas seda konstruktsiooni müüdigi komplektina ja palju selle umbkaudne hind võis olla? Endal on ka vaja teha liikuv uks, aga ainult ühes poes olen näinud liugukse siine müügil, rattaid ei kusagil.
    Muidu - mõte ja teostus viimase peal!

    VastaKustuta
  2. jah, ostsime uksesüsteemi komplektina ning kui ma õigesti mäletan, siis maksis see u 600 krooni. sellele uksele pole rattaid vaja, sest ta ongi mõeldud rippuvana.

    VastaKustuta
  3. Väga ilus uks!!! Tahaksin teha sarnast, aga palun öelge, kust see vineer pärit on? Ehituspoodides müüakse liimpuitkilpe, aga vineeri ei ole kohanud. Kas uksesüsteemi komplekt on ka pärit tavaliselst ehituspoest?

    VastaKustuta
  4. vineeri ostsime siit: http://www.estoply.ee/kontakt.html ja uksesüsteemi siit: http://www.mooblifurnituur.ee/. asuvad Tartus ja suhteliselt lähestikku.

    VastaKustuta
  5. Tere!

    Tipp-topp uks! Oleme ammuilma tahtnud kapiavause ette vineerist liuguksi teha, kuid vineerimüüjad ja muiduspetsid väidavad et vineer hakkab mängima ja nö võtab vindi sisse. Kuidas teie uks seni vastu pidanud on? Ja 21mm vineer on ju ka päris raske, kas siinid-kinnitus peab ilusti vastu?

    Ette tänades,
    Liina

    VastaKustuta
  6. Meie uks on väga vapralt vastu pidanud ja mingit vinti sees ei ole, nii et soovitan jätkuvalt :)

    VastaKustuta
  7. Veel paar küsimust! Kas pidite enne värvimist vineeri väga palju lihvima? Ja mislaadi värvi kasutasite, vee- õli v alkobaasil? Pintsli või spreiga?

    Ikka
    Liina

    VastaKustuta
  8. Enne tuli vineer puidupahtliga üle pahteldada ning lihvida ning siis vaheldumisi värvimine ja lihvimine, nii 4x. Kasutasime vee baasil värvi ja värvisime rulliga.

    VastaKustuta
  9. Oleksin üliõnnelik kui saaksin teada, kuidas tänaseks uksed vastu on pidanud. Ja kui laia-kõrge uksega tegemist? Tahaks korralikust materjalist liuguksi, kuid seni pole leidnud mõnda ettevõtet, kes seda teeks - tuleb vist ise tegema hakata.
    Kui selle blogi avastasin, siis sirvisin kõik postitused suure huviga läbi - väga tublid ja pealehakkajad olete:)

    VastaKustuta