13.12.10

Tee jõulukingiks süüteroosid!

Kui te pole veel otsustanud, mida jõuluks kinkida, siis soovitan teha süüteroose. Nende tegemine on tõeliselt lihtne, ei maksa eriti midagi ning mis põhiline - neist on kasu ka!

Siin on süüterooside stardipakett ehk et vaja läheb vanapaberist munareste, vanu küünlaid ning üht plekk-kaussi, millest eriti kahju ei ole.

Esmalt tuleb võtta üks munarest ja pesad üksteisest eraldada. Võib ise otsustada, kas rebida pesa küljest ära kõrged tipud või jätta need alles. Kaanest tuleb teha paari sentimeetri laiused ribad, need ribad rulli keerata, panna "pesadesse" ja ongi roositoorikud valmis!

Kui te nüüd imestate, et kust ma nii palju munakarpe võtsin, siis ma olin neid juba paar kuud kõrvale pannud. Ainuüksi sünnipäevaks sai ostetud 54 muna (et teha suur hunnik salatit ja täidetud mune).

Seejärel tuleb vanad küünlad kuumas vees üles sulatada ning roosid vaha sisse kasta. Häda oli selles, et pealt võib küll küünal kenasti kuldne olla, kuid üles- sulatamisel ilmnes, et sellel on peal vaid peal kullavärvi kile, mis vahale värvi ei anna. Kui pärast esimest kastmist tundusid roosid pruunide käkkidena, siis pärast teist korda võtsid nad ikka tänu punastele küünaldele veidi kenama ilme.

Mulle siiski tundus, et blingi on vähe ja lõikusin kuumadele roosidele veidi karda ka peale.

Siis jõudiski kätte rooside tõehetk, sest tahtsin järele proovida, kas nad ikka töötavad või on mul nüüd lihtsalt kodus 80 roosikujulist vana- paberitükki. Varuvariandina võtsin juba plaani, et kui neist kasu pole, siis lähevad nad ka kuuseehetena hästi loosi.

Igaks juhuks panin puude vahele natuke paberit ka, et mitte päris häbisse jääda. Minu üllatuseks aga läks roos sellise hooga põlema, et paberit poleks vaja olnudki. Nii et igati kasulik ja kena asi ning algajale ahjukütjale igati vajalik abimees.

6 kommentaari:

  1. Mu ema sai selliseid kingituseks. Ja nüüd ta ütleb, et nii ilus - mitte kuidagi ei raatsi ära põletada :)

    VastaKustuta
  2. Issver kui tore..proovin kindlasti järele. Aga ma peaks kohe ette välja mõtlema, mis nendega pärast peale hakata, kogemused näitavad, et minu kätevahelt midagi erakordselt ilusat loota ei ole.

    VastaKustuta
  3. oi mulle meeldib neid valmistada! kahju on neid natuke põletada, aga ikkagi etem ja kasulikum kui munakarp tarbetult minema visata

    VastaKustuta
  4. Vaha värvimiseks võib sinna sisse sulatada veidi vahakriiditükke-nii saab üsna erksaid värve.

    VastaKustuta