12.3.12

Pulmaeri: moodne abielusõrmus ei olegi kullast!

Kui vanasti oli asi lihtne, et abielusõrmus oli kullast ja kollane, siis tänapäeval on valikuid tunduvalt rohkem. Me jõudsime kohe ühisele arusaamale, et kollast sõrmust me ei taha ning praakisime valge kulla välja  seepärast, et ta on üsnagi pehme ning seetõttu mitte kõige vastupidavam.


Jäid järele hõbe, teras, pallaadium ja titaan (nii juhtub, kui abielluda keemikuga :). Hõbe tundus liiga tavaline, teras liialt läikiv ning pallaadiumist sõrmuse suutsin ma siit Tartust leida vaid ühest poest. Nii kitseneski valik titaani peale. Titaanist abielusõrmuste komplekte saab osta kasvõi otse Internetist, kuid ma võtsin endale pähe, et minu sõrmuse sees peaks olema sõrmuselaiune kivi, mis viis valikuvõimalused sujuvalt nullini.

Õnneks leidsin Internetist sõrmuse- meister Allan Maripuu, kes titaansõrmuseid ka tellimise peale valmistab. Kahjuks tegutseb ta Tallinnas ja meil polnud järgneva poole aasta jooksul pealinna asja. Õnneks oli ta nii vastutulelik ja tuli meile ise külla ning võttis näidised kaasa. Piltidel ongi näha titaanist sõrmusetoorikud ning ka kivi (2,7 x 2,7 mm), mis leidis koha minu sõrmuses.

Ja kui te nüüd arvate, et see eritellimus läks väga kalliks, siis eksite, sest kokkuvõttes tasusime me vähem kui oleks maksnud poe kuldsõrmuste eest. Et kuidas on see võimalik? Aga seepärast, et titaani ei peeta väärtmetalliks ja käsitöö ei maksa Eestis ülemäära palju.

Meie igaljuhul oleme tulemusega väga rahul ning võime uhkusega mõelda, et täpselt selliseid sõrmuseid kellelgi teisel ei ole.

3 kommentaari:

  1. väga kenad sõrmused. äkki saaksid postitada ka pildi, kus sõrmus sõrmes näha on? nii saaks veel parema aimu titaanist kui sõrmuse materjalist (ma nimelt uurin teema kohta maad;))
    PS - ja eelmise posti küsimusele vastuseks tahan pulmaeri edasi ka lugeda :)

    VastaKustuta
  2. Tere

    Väga kaunid abielusõrmused! Kui see saladus ei ole, siis kus asub see ainus Tartu pood, mis pallaadiumist sõrmuseid pakkus?

    Parimat

    Kadri

    VastaKustuta
  3. Ma kahjuks ei mäleta, kuid arvan, et see oli kas Tasku keskuses või Lõunakeskuses.

    VastaKustuta