28.6.12

Tee ise pesumasina trumlist lamp!

Sellel lambil on päris pikk eellugu. Enne minu kätte jõudmist elas see pesumasina trummel üle autoavarii. Reisijad jäid terveks, trummel läks mõlki ja auto kuulus mahakandmisele. Aasta, ma pakun, võis olla 2007.

Kohe algusest peale oli mul mõte, et sellest tuleb lamp, aga pidin veel aasta ootama, et kohtuda oma tulevase abikaasaga, kes oleks osanud mu unistuse teoks teha. Siis läks veel kolm aastat aega veenmiseks, et ikka hädasti oleks mul sellist lampi vaja, et muidu on saun liiga igav ja et üldse oleks see väga äge. Järjekindlus viib sihile ja siin ta nüüd on!

Püüdsin noore ajakirjanikuna Oliveri käest välja pinnida, et kuidas siis ka sellist lampi ehitatakse ja vastuseks sain arusaamatu jada mõisteid, kust jõudsin kirja panna: 3-vatised ledid, jadaühendus, adapter, lülitid, juhe, vasekihiga kaetud skeemiplaat, tinutamine ja skeemi sisse kraapimine.
Kui mul siis ikka veel peas lamp põlema ei läinud, tegi Oliver mulle joonise ka, et kas nüüd on siis puust enne ja punaseks? Päris nagu polnud, aga oma tarkusest oskan juurde öelda, et valgustis on kolm led-pirni, mida saab lambi seest ümber lülitada, nii et korraga võib põleda kas üks, kaks või kolm värvi.
Ise olen lambi (ja ka abikaasa üle) nii uhke, et kohe lähen lõhki!














8 kommentaari:

  1. Superkift idee ja lõpptulemus. Peaasi, et peedist ei tehtaks pesumasinale nüüd uut trumlit ;)

    VastaKustuta
  2. Saunadisko, jee! Väga šeff!

    VastaKustuta
  3. Mini-Ahhaa omas kodus, Teil/Sul ikka õige töökoht valitud :)

    VastaKustuta
  4. Aitäh kõigile :-) Ja kes on rohkem valgusemängudest huvitatud, siis tulge kindlasti AHHAAsse vaatama ajutist näitust "Ahhaa, särab ja säriseb!"

    VastaKustuta
  5. Nii kahju-nii kahju, et siia miskit uut ei ilmu!

    VastaKustuta