22.10.14

Lastepärane retrolühter kutsub nostalgitsema

Esialgu rippus meil lastetoa laes üks pardiga retrokuppel. Siis nägin täikal müügil sarnast koeraga varianti ning kuidagi ei saanud seda ostmata jätta. Kui minu kogusse tekkis juurde kolmaski sarnane lamp, siis olin jõudnud veendumusele, et nendest peab valmima üks lastepärane retrolühter.

Piltidega kupleid õnnestus mul osta viis tükki ning ühest vanakraamipoest sain lausa mitme kasti jagu valgeid lampe veel juurde. Nii et mul on nüüd väike kuplivaru olemas, juhuks kui lastetoas pallimäng liigsed tuurid üles võtab ja mõni kuppel peaks katki minema.

Mulle on juba pikemat aega meeldinud kangasjuhtmetega lambid ning nii otsustasin kasutada Eestis valmistatud värvilist tekstiiltraati veebipoest kangasjuhe.ee. Sealtsamast ostsin ka seitsme auguga laeroseti ning keraamilised kaablikinnitid juhtmete lakke kinnitamiseks.
Kangasjuhtmed on roseti külge kinnitatud

Juhe tuleb laekinniti vahele kindlalt kinni kruvida

Kuplite paika paneku ajal kasutasime igaks juhuks valgeid tagavarakupleid

Ongi valmis!

Veidi passitamist ja kuplite sättimist ning omanäoline lambisüsteem saigi valmis! Eriti menukaks on see osutunud meie täiskasvanud külaliste hulgas, kes kõik hakkavad meenutama oma lapsepõlve ning seda, missugune kuppel just tema toa laes kunagi rippus.

9 kommentaari:

  1. Me elame mu vanavanemate majas, mida jupphaaval remondime, ja siin on selline pardiga lamp terve mu elu ja ilmselt kauemgi veel hoopis esikulaes olnud :)

    VastaKustuta
  2. Väga vinge idee! Vanemate garaažis leidub küll kahjuks ainult 1 jänkukuppel, aga kui lastetuba hakkame remontima, siis lakke see kindlasti läheb! Kas tohib küsida, kust sa neid kupleid juurde said? See lühter on väga vinge idee ja tasub järele teha, kui tohib :)

    VastaKustuta
  3. Aitäh :) Kupleid kogusin osta.ee-st ning taaskasutuskeskustest. Kui on huvi, siis saan sellised valged kuplid edasi müüa, sest neid jäi mul üle. Ning loomulikult tasub järele teha, teiste inspireerimiseks see blogi mõeldud ongi :)

    VastaKustuta
  4. Tere! Kas ma tohiksin selle postituse ühte fotot jagada oma FB seinal? See lambiprojekt rabas mind jalust ja olen nüüd ise aktiivsel lambijahil.2 jänkuga ja 1 koeraga lamp on õnnestunud koju tuua,tibupojast näen juba unenägusid ka (nii lootusetu tundub leida). Jagaksin FB sõpradega,ehk kellegil kodus leidub ja on nõus loovutama.
    Kadi

    VastaKustuta
  5. Jah, tohib ikka. Palun jagage sellesama postituse linki. Kui vaja, siis mul on üle samasuguseid valgeid kupleid. Osta.ee-s on praegu üks kuppel müügil ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tänan väga lahkuse eest! Nii teengi! Meie lastetuba on suht väike,seega arvan,et maksimum 4 lampi läheb lakke.Tibupoja lamp oleks täpiks i-le praegu.Ja kui otsustame valge kupli kasuks,julgen nüüd uuesti pöörduda siia blogisse.
      Kadi

      Kustuta
    2. Küsin üle igaks juhuks. Ma tean,et osta.ee.-s on jänese pildiga lamp müügil. Seda mõtlesite? Meil olemas hetkel 2 jänese lampi.Tibupojaga lamp oleks esmavalik ja lisaks ostaks veel 1 koeraga lambikupli. Järsku ma ei leia sealt üles tibupojaga lampi,kui seda pidasite silmas. Vahest pannakse nii erinevalt neid kuulutusi seal alateemade alla,et ei pruugi leidagi kohe üles.
      Kadi

      Kustuta