26.3.10

Totaalne muutumine: köögi eri 1





Nii nagu ma juba kirjutasin, sai meie eelmise kodu algsest köögist hoopis vannituba. Köök oli planeeritud elutoa ühte seina. Kuna elasin üksi ning kodus söögitegemiseks aega polnud, siis koosnes mu köök külmikust, suurest eestiaegsest puhvetist, nõudepesumasinast ja peeglilauast, mille peal oli üksik pliidiraud. Sellest piisas mulle täiesti. Kahjuks pole mul sellest kooslusest ühtegi pilti.



Ühtäkki aga oli meie perre sündimas uus ilmakodanik ning tekkis vajadus päris köögi järele. Olin juba mõnda aega tahtnud endale valget kõrgläikelist kööki. Selle ma ka sain, aga juba meie uude koju (veidi veel kannatust, varsti jõuan oma juttudega niikaugele ka :).

Seniks aga kui meie uus kodu alles hakkas vormi võtma, oli meil siiski vähemalt pooleks aastaks vaja kraanikausiga kööki. Leidsin juhslikult ühe Poola komplekti, mis oli ka läikega (kuigi tumepruun) ja tagant järele vaadates tundub mulle, et see sobis sinna interjööri paremini kui see valge.


Meile toodi mitu kasti detaile ning pärast väikest pusimist saime ta kokku. Loomulikult oleks see olnud kõvasti raskem, kui kass poleks terve aja oma nõu ja jõuga abis olnud. Tegime talle selle tarbeks spetsiaalse kättvoogi.


Juurde ostsime segisti ja kraanikausi ning ühes tükis tööpinna, sest originaalis koosnes see kolmest osast. Ühte alumisse kappi integreerisime nõudepesu- masina ning kapi põhja sisse süvistasime valgustid. Kogu see lõbu läks maksma vähem kui 10 000 krooni, nii et minu arvates selle summa eest sai kööki rohkem kui küll.

Pildi pealt hästi ei paista, aga tegelikult läks kapirivi veel ka ahju tagant edasi ja kuna see tuba oli asümmeet- riline, siis tuli äärmised kapid täpselt seina järgi paika panna.

Lõppu üks fotomeenutus köögi avapeost, kus sai tehtud sushit Eesti moodi.

4 kommentaari:

  1. nagu ma aru saan, siis see vana pottahi muutus valgeks. Meil praegu tuleb savivärvi ahi vannitoa poolt, aga kui ma ikka tahaks valget, siis millega te selle üle värvisite ja mida ennem tegite?

    VastaKustuta
  2. kirjutasin veidi ahjude valgeks saamisest ka siin: http://remont-midameenutada.blogspot.com/2010/02/totaalne-muutumine-ahju-eri-vol-2.html.

    aga et ahjud tuleks enne lihtsalt puhtaks teha ning lahtine värv maha võtta. seejärel võib värvida täiesti tavalise seinavärviga.

    varsti jõuan oma lugudega uue kodu juurde. seal värvisime punastest tellistest pottahju sama värviga, mis seinagi (Akrit 12) ning väga ilus sai.

    VastaKustuta
  3. Tere!

    Ega te ei mäleta, kust te selle köögi ostsite/tellisite? otsin juba tükk aega hinnaklassilt ja välimuselt sarnast kööki, aga pole midagi veel leidnud :(

    VastaKustuta
  4. Selliseid kööke müüakse ka soov.ee-s. Täpselt sama mudel: http://www.soov.ee/tallinn/Kook_Nika_260_Tafla_1078941.htm?ca=1

    Meie panime vaid uue tööpinna ja jätsime klaaskapid ära.

    VastaKustuta